• RO

STUDIU GEOTEHNIC

Studiul geotehnic reprezinta o analiza complexa „a unui teren in care se evalueaza proprietatile acestuia si capacitatea de a sustine in siguranta viitoarele constructii”. In cadrul studiului geotehnic sunt cuprinse concluzii si recomandari cu privire la sistemul de fundare care ar putea fi compatibil cu terenul in cauza, sau solutii de imbunatatire a acestuia, oferind astfel o solutie sigura si economica.

Cum se realizeaza un studiu geotehnic?

Realizarea unui studiu geotehnic presupune realizarea de investigatii de teren, analize de laborator si intepretari in birou.

In prima faza se analizeaza amplasamentul din punct de vedere al conditiilor de teren, geologiei, geomorfologiei, seismicitatii si hidrologiei acestuia, urmand sa se stabileasca pozitia punctelor de investigare (foraje, sondaje). Urmeaza apoi realizarea forajelor sau sondajelor propriu-zise, cu prelevarea de probe care vor fi analizate ulterior.

Analizele probelor se fac in laboratorul propriu, autorizat de Inspectoratul de Stat in constructii, dotat cu aparatura necesara determinarii proprietatilor fizice si mecanice ale pamanturilor. Investigarea terenului se definitiveaza prin intocmirea studiului geotehnic propriu-zis, care cuprinde informatiile si recomandarile necesare pentru realizarea viitoarei constructii.

 

Ai nevoie de realizarea unui studiu geotehnic?

Solicita oferta de pret de la GEOTECH pentru un studiu geotehnic.

Solicita oferta studiu geotehnic

Lucrari realizate de GEOTECH

Portofoliu de lucrari in constructii realizate de GEOTECH.

Portofoliu Geotech
CONTACT GEOTECH
SOCIAL MEDIA
Facebook Pinterest g+ Email

© Geotech 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC